Wil je als investeerder aansluiten bij Capital Mills?

Algemeen

Ondertussen bestaat Capital Mills ruim 4 jaar en kunnen we terugkijken op een geslaagde introductie in de Nederlandse Venture Capital markt. Dat uit zich in een mooie portfolio met een aantal zeer goed presterende ondernemingen, een interessante investeerdersgroep, een kundig investmentteam en een zeer interessante dealflow. Deze dealflow is dusdanig groot dat we ruimte hebben voor uitbreiding van onze groep investeerders. De spelregels zijn, net als al onze voorwaarden, transparant en fair voor alle betrokkenen.

Positionering

Capital Mills bestaat uit een netwerk van investeerders met een professioneel investeringsteam dat het investeringsmanagement namens de aangesloten investeerders voor haar rekening neemt (o.a. sourcing, due diligence, deal structuring, governance en exit onderhandelingen).

Business Angels zijn met name actief in de ‘Seed Capital’ fase. Dat is de fase waar startups vaak nog een bescheiden tractie en dito omzet laten zien. Capital Mills is in de opvolgende fase(s) actief, vanaf de ‘Early Stage’ fase. In deze fase investeert Capital Mills in ondernemingen met een duidelijk en haalbaar plan om (internationaal) te groeien door technologische innovatie. Hierbij richten wij ons op ondernemingen met een ARR vanaf ongeveer € 1M. Capital Mills neemt een actieve rol, veelal in de vorm van een board positie, waarbij ze zich onder andere bezig houdt met management ondersteuning bij organisatie en software ontwikkelingen, marktpenetratie, internationalisering maar zeker ook de ontwikkeling van een houdbaar concurrentievoordeel.

Aanmelding

Deelname aan het netwerk is alleen mogelijk voor serieuze investeerders en bestaat uit twee stappen. De eerste stap bestaat uit het ondertekenen van een NDA en een korte overeenkomst zonder verplichting tot investeren. Daarmee krijg je toegang tot de dealflow van Capital Mills, ontvang je de twee-wekelijkse nieuwsbrief en kun je de maandelijkse lunchmeetings bijwonen. Pas als je besluit dat een propositie zodanig interessant is om mee te participeren meld je je door middel van een tweede overeenkomst. Dan hebben we wettelijk ook meer gegevens van je nodig (UBO etc.)  Door deze gewijzigde procedure kun je kosteloos deelnemen aan ons netwerk en kun je per deal besluiten of het een interessante investering voor je is.

Geen fonds maar deal-by-deal

Capital Mills is geen investeringsfonds zoals de andere fondsen in Nederland. Er is namelijk geen fonds waarin een investeerder een bedrag inlegt en er verder niks meer over heeft te zeggen. De CapitalMills investeerders hebben de mogelijkheid om deal-by-deal te besluiten of en voor welk bedrag hij of zij in een onderneming wil investeren.

Hiertoe zal de investeerder per investeringsmogelijkheid een uitgebreide analyse en uitwerking van de groeiplannen ontvangen waarop hij of zij een gedegen besluit kan nemen, al of niet in overleg met collega investeerders uit het netwerk. Per investering wordt een consortium opgericht dat gezamenlijk de investering in een onderneming doet. Het investeringsteam verzorgt het investeringsmanagement waarvoor de investeerder alleen over het geïnvesteerde bedrag een fee betaald. Capital Mills investeert per onderneming bedragen van € 500K tot € 3M tot aan de exit.

Waarom is aansluiting bij Capital Mills een goede keuze:

  • Gedegen pro actieve selectie van ondernemingen
  • Ervaren investmentteam
  • Intensieve due diligence
  • Onze kennis van Saas en Internet groei strategieën
  • De kennis van onze groep Investeerders
  • Goede spreiding van de portfolio

Ik heb interesse om mij aan te melden als investeerder:

3 + 1 = ?

Bezoekadres:

Haarstraat 25
4201 JA GORINCHEM

Relevante pagina’s