logo

Cloudprinter.com haalt €7M aan startkapitaal op om zijn wereldwijde print API-platform uit te breiden.

2022/07/12

Breskens, Nederland - Cloudprinter.com, het in Oekraïne en Nederland gevestigde wereldwijde print API-platform heeft €7M opgehaald in een seed round geleid door Capital Mills, met deelname van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en een Nederlands family office. Deze ronde volgt op Cloudprinter.com's begin 2019 €3M pre-seed ronde en brengt de totale financiering van het bedrijf op €10M.


Met een printnetwerk dat bestaat uit meer dan 170 printpartners, biedt Cloudprinter.com lokaal print on demand in meer dan 104 landen en brengt het de supply chain dichter bij de eindklant. Cloudprinter.com beheert en vervult printopdrachten voor haar klanten over de hele wereld en verkort de verzendafstand aanzienlijk, waardoor de verzendkosten dalen en de CO2-uitstoot afneemt. Bovendien hebben klanten niet te maken met invoerrechten, omdat de producten niet meer worden geïmporteerd.

In de afgelopen jaren heeft Cloudprinter.com rond haar platform een ecosysteem opgebouwd dat bestaat uit drukwerkleveranciers, e-commerce marktplaatsen en drukwerkinkopers. Eersteklas eCommerce merken gebruiken het platform om hun bedrijf te laten groeien in markten die ze anders niet kunnen bedienen en tegelijkertijd lokale gemeenschappen en de samenleving te ondersteunen.

Cloudprinter.com heeft momenteel 80 mensen in dienst en is actief in meer dan 104 landen. Met de opgehaalde financiering wil Cloudprinter.com haar verkoop- en productteams uitbreiden en haar groeipercentage van 300% tussen 2021 en 2022 vasthouden.

"We zijn verheugd dat we ons doel om wereldwijd printen duurzamer te maken kunnen versnellen, samen met onze betrouwbare investeerders en partners. Het is een geweldige bevestiging, vooral voor ons Oekraïense team, dat onze investeerders geloven in onze unieke en disruptieve aanpak."

Martijn Eier
CEO en oprichter Cloudprinter.com

"Gezien de moeilijke omstandigheden waarmee Cloudprinter.com te maken heeft, is het echt indrukwekkend wat het team de afgelopen maanden heeft bereikt. De teammoraal en het groeitempo zijn uitzonderlijk. We kunnen niet trotser zijn om deel uit te maken van hun reis om deze industrie te ontwrichten en een wereldwijde leider te worden. Klantbeoordelingen en marktonderzoek onderbouwen hun groeipotentieel."

René Delsing
Investeringsmanager bij Capital Mills

"Dankzij hun wereldwijde en unieke aanpak is Cloudprinter.com in staat om snelle commerciële groei te realiseren, wat weer resulteert in een duurzamere printindustrie door (onder andere) de verzendafstanden enorm te verkorten. We zijn enthousiast over de vooruitgang die de onderneming de afgelopen jaren heeft geboekt en hebben er alle vertrouwen in dat het team deze nieuwe fondsen zal gebruiken om de groei nog verder te versnellen."

Robin Franken
Investeringsmanager bij BOM

Over Capital Mills:Het in Nederland gevestigde Capital Mills is een durfkapitaalverstrekker die is opgericht in 2015 en wordt gesteund door een groep ervaren ondernemende investeerders. Gericht op lange termijn samenwerking en actieve ondersteuning investeert het in snelgroeiende B2C tech startups en B2B SaaS bedrijven met state-of-the-art technologie en ambitieuze oprichters.

Over BOM: Klimaatneutrale Energie Oplossingen - Samen met ondernemers richt BOM zich op het fossielvrij opwekken van elektriciteit en warmte, energiebesparing in gebouwen en productieprocessen en het creëren van nieuwe technologieën die Brabant helpen haar CO2-uitstoot te verminderen en de energietransitie te versnellen. Daarnaast ondersteunt de BOM opkomende bedrijven met impact op veelbelovende sleuteltechnologieën, een gezonde toekomst en duurzame voedselsystemen - BOM. Katalyseren van verandering

logo

Capital Mills Invest BV

Haarstraat 25

4201 JA Gorinchem
Nederland

info@capitalmills.nl