Investeringsfocus

Capital Mills investeert met name in ondernemingen uit de Benelux. Wij kunnen voorzien in early stage, ontwikkelings- en groeikapitaal. Wij zoeken naar ondernemingen waarin we de onderstaande criteria herkennen:

Meaning and Money

De beste ondernemingen zijn financieel succesvol en maatschappelijk relevant. Of dat nu is doordat je concreet met je product bijdraagt aan een beter milieu, heel goed zorgt voor je medewerkers en je omgeving, of allebei of nog veel meer. Als je missie is meaning & money te combineren, dan sluit dat goed aan bij onze ambitie om in een fase waarin je van overleven naar groei gaat ook het fundament te leggen voor lange termijn succes.

Uit onze academische en praktijkervaring hebben we een gereedschapskist met vele tientallen concrete stappen samengesteld, die je kunt zetten op weg naar meaning & money.

Markt en sector focus

Onze expertise ligt met name op het vlak van IT en internet. Door te investeren in ondernemingen die op deze markten actief zijn, kunnen we maximaal gebruik maken van de kennis en ervaring van onze investeerders. Wij geloven sterk in het Saas – model, cloud-based services om in b-to-b of b-to-c een onderscheid te kunnen maken ten opzichte van bestaande marktpartijen.

Onderneming

Wij investeren en helpen de ondernemer. We nemen de leiding niet over. De ondernemer en zijn of haar team zijn bepalend voor een succesvolle strategie. Vertrouwen in het team is dan ook een belangrijke voorwaarde. Daarnaast vinden wij het van belang dat wij zelf wat toe te voegen hebben zodat we samen kunnen werken om de plannen te realiseren.

Van belang is dat we het volgende herkennen: kwaliteiten om de onderneming te managen en te laten groeien. Inzet en enthousiasme. Juiste timing in een markt die aantoonbare behoefte heeft aan het product of dienst.

Getallen

Wij streven naar investeringen tussen € 500.000 en € 1.500.000 in ondernemingen waar we een substantieel minderheidsbelang in kunnen verwerven:

  • Bij voorkeur Nederlandse ondernemingen;
  • Omzet minimaal € 500.000 of vergelijkbare aantoonbare tractie;
  • Sterk management team met een trackrecord om resultaten te leveren;
  • Cash positief of een aantoonbaar plan om cash positief te worden;
  • Duidelijk en haalbaar plan om te groeien door technologische innovatie.

Wij investeren niet in:

  • Productiebedrijven die fysieke producten in grote hoeveelheden afzetten;
  • Ondernemingen zonder verdienmodel;
  • Ondernemingen zonder schaalbaar product of dienst;
  • Consultancy ondernemingen.