CAPITAL MILLSCapital Mills - Logo PNG

Early stage sustainable growth equity

Over ons

Wij zijn een netwerk van zeer betrokken ondernemende investeerders met een professioneel hands-on investeringsteam. Lees meer

Investmentfocus

Wij investeren in bedrijven met een groeistrategie waar inzet van IT schaalvergroting mogelijk maakt en bijdraagt aan operationele en financiële excellence, bedrijven die hun maatschappelijke rol serieus nemen en actief zijn in groeimarkten. Lees meer

Werkwijze

Wij hebben geen exclusieve sector focus, maar zoeken mogelijkheden waar onze bijdrage het meest effectief is, zoals Gezond Leven (sport, vrije tijd, digitale gezondheidszorg, dienstverlening aan consumenten) en Saas / cloud-based (enterprise) software. Lees meer

Informatie

Interesse om met ons mee te doen? Lees meer

Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client

Over ons

 

Capital Mills is een participatiemaatschappij, venture capitalist en netwerk van investeerders. We werken samen omdat we geloven in de kracht van delen: van kennis, ervaring en netwerk. De bedrijven waarin we investeren bieden we echte toegevoegde waarde doordat onze investeerders (ervaren ondernemers) betrokken zijn bij het investeringsmanagement en sparringpartner van de ondernemer zijn.
Capital Mills is gebouwd op vier pijlers:

Betrokken investeerders

Een groep zeer betrokken Investeerders staat de ondernemer bij met kapitaal, kennis en ervaring. Niet als de klassieke angel investor, maar als onderdeel van een concept dat het maatwerk van de informal koppelt aan de kracht van een professionele investeringsmaatschappij.


Fonds

De Investeerders en Capital Mills vormen samen met institutionele investeerders een investeringsfonds dat wordt benut voor gezamenlijke investeringen. Daardoor wordt de slagkracht vergroot en de spreiding van individuele portefeuilles van investeerders bevorderd.


Capital Mills team

Het management van Capital Mills draagt samen met een klein team zorg voor de bedrijfsvoering waaronder de dealflow en rapporteringen. Samen met de Investeerders verzorgt het team het volledige investeringsmanagement.


Samenwerking

Een exclusieve strategische alliantie met B-to-V Private Investments AG, een op het Duits taalgebied geconcentreerd netwerk van investeerders, zeer ervaren als Venture Capitalist, waardoor Capital Mills toegang heeft tot unieke proposities die normaal gesproken buiten het bereik van informals in Nederland blijven.

Investeringsfocus

Capital Mills investeert in bedrijven uit de Benelux, en in samenwerking met onze strategische partner B-to-V, in bedrijven uit het Duitstalige gebied. Wij kunnen voorzien in early stage, ontwikkelings- en groeikapitaal. Wij zoeken naar cases waarin we de onderstaande criteria herkennen:

Shared Value

Duurzaam kapitalisme vinden we belangrijk en is naar onze mening cruciaal voor de acceptatie door de samenleving van ondernemingen en investeerders op langere termijn. Het Shared Value concept wordt in elke investering centraal gesteld als basis voor het realiseren van goede financiële prestaties die samengaan met goede sociale prestaties. Bewezen is dat de beste ondernemingen beide vaardigheden bezitten: goed zijn voor maatschappij en natuur en superieure financiële resultaten halen. Een ambitie die wij ook met de Capital Mills portfolio voor ogen hebben.

Kernwoorden: veiligheid, gezondheid, schaarste, energie, milieu


Markt en sector focus

Onze expertise ligt met name op het vlak van IT, tech, healthy living, leisure en educatie.
Door te investeren in ondernemingen die op deze markten aktief zijn, kunnen we maximaal gebruik maken van de kennis en ervaring van onze associates.

Kernwoorden: SaaS, cloudcomputing, high tech, gezond ouder worden, sport, kennis


Onderneming

Wij investeren en helpen de ondernemer. We nemen de leiding niet over. De ondernemer en zijn of haar team zijn bepalend voor een succesvolle strategie. Vertrouwen in het team is dan ook een belangrijke voorwaarde. Daarnaast vinden wij het van belang dat wij zelf wat toe te voegen hebben zodat we samen kunnen werken om de plannen te realiseren.

Van belang is dat we het volgende herkennen: kwaliteiten om de onderneming te managen en te laten groeien. Inzet en enthousiasme. Juiste timing in een markt die aantoonbare behoefte heeft aan het product of dienst. Eerdere funding.


Getallen

Door mean en lean te organiseren en de kwaliteiten van de associates te benutten, kan Capital Mills kosteneffectief kleinere investeringen doen dan veel private equityhuizen. Capital Mills streeft naar investeringen waar een substantieel belang (20-60%) in kan worden genomen, liefst samen met het management. Geinvesteerd wordt in ondernemingen met een duidelijk plan voor waardevermeerdering binnen de investeringshorizon (exit tussen 5 en 10 jaar).

We investeren zowel in early stage als in later stage ondernemingen waarbij de volgende kenmerken van belang zijn:

  • Bij voorkeur Nederlandse ondernemingen met een proof of concept;
  • Omzet van € 250.000 of meer;
  • Sterk management team met een trackrecord om resultaten te leveren;
  • Investeringsbehoefte tot € 5 mln tot aan de exit;
  • EBITDA positief, of een aantoonbaar plan om binnen twee jaar na investering tot een positieve EBITDA te komen;
  • Duidelijk en haalbaar plan om te groeien door technologische innovatie.


Wij investeren niet in:

  • Productiebedrijven die fysieke producten in grote hoeveelheden afzetten;
  • Ondernemingen zonder verdienmodel;
  • Ondernemingen zonder schaalbaar product of dienst;
  • Consultancy ondernemingen.

Werkwijze

Wie contact met ons opneemt, kan rekenen op een snelle eerste opinie over de match tussen Capital Mills en de betreffende onderneming: de screening fase. Mochten wij kansen zien, dan delen we alle relevante informatie en zodat we onze analyses kunnen doen. We begrijpen de business, tenslotte investeren we alleen in sectoren waar we ervaring mee hebben, en zullen er alles aan doen om het team en de onderneming te doorgronden. Hierna bespreken we hoe we de investering gaan structureren en leggen het voor aan ons Investment Committee.

Na een voorlopig akkoord starten we de due diligence fase en werken samen aan een 12 maanden plan waar we allen overeenstemming over moeten krijgen. Nadat we definitieve goedkeuring hebben gekregen van ons Investment Committee werken we toe naar de Participatie overeenkomst en begint onze lange termijn samenwerking.

Normaal gesproken neem dit process 1 tot 3 maanden in beslag. Maar, indien de omstandigheden dat vereisen, kunnen we sneller schakelen.

Aan elke investering, zal een van onze Principal Investors als Lead investor worden toegewezen. De lead investor zal relevante ondernemerservaring inbrengen. Samen met de investeringsmanager van Capital Mills zal de Lead investor nadien zeer regelmatig contact onderhouden met de ondernemer.

Om de aanvraag te versnellen verzoeken we je om goed kennis te nemen van onze criteria zoals deze bij onze investeringsfocus staan vermeld. Als er sprake is van een match, dan ontvangen wij graag een investeringsmemorandum of businessplan.

ourapproach

Investeerders

Betrokken Investeerders

Capital Mills bestaat uit het investeringsteam en een groep van meer dan 10 Investeerders. Uitbreiding van de groep Investeerders is geen doel, maar voor betrokken investeerders die de groep kunnen versterken, hebben we nog enkele plaatsen beschikbaar. Neem daartoe contact op met een van de leden van ons investeringsteam.

Fondsinvesteerders

Voor wie geen actieve rol als Investeerder ambieert danwel een kleinere rol als investeerder in Capital Mills wil innemen, bieden we de mogelijkheid om te participeren in het fonds Capital Mills 1. Dit fonds zal in de loop van 2017 worden opgericht.
Voor meer informatie kun je nu reeds contact met ons op nemen via onderstaand informatie formulier zodat we je van de benodigde informatie kunnen voorzien.

Het laatste

Nieuws

Amsterdam-based ticketing platform Tiqets has picked up $17 million in funding and will use the cash to fulfil its  global ambitions. Its CEO Luuc Elzinga says that the expansion is focused on adding inventory. “We have people whose only role is to talk to venues and bring their inventory to

Read more

On April 17, 2017 Oracle announced that it has signed a definitive agreement to acquire Wercker. The transaction has closed. Wercker empowers organizations and their development teams to achieve continuous integration and continuous delivery (CI/CD) goals with micro-services and Docker. This is brought to life through Wercker’s container-centric and cloud-native

Read more

Amsterdam, 17 januari 2017 PR startup PressPage haalt groeigeld op Het Nederlandse PR-platform PressPage heeft groeigeld opgehaald bij het investeringsfonds Capital Mills. Daarmee wil het verder professionaliseren en een versnelling in de groei verwezenlijken. De in Amsterdam gevestigde startup biedt PR- en communicatieprofessionals een platform dat hen in dagelijkse werkzaamheden

Read more

Vacature Office manager / management assistent Augustus 2016 Wij zoeken versterking voor ons investeringsteam met een office manager / management assistent. Op dit moment bestaat ons team uit twee investeringsmanagers/partners en een investeringsanalist. Daarnaast zijn 15 investeerders aangesloten bij Capital Mills. Capital Mills is sinds medio 2015 actief als investeringsmaatschappij

Read more

Capital Mills heeft een belang genomen in Mopinion. Mopinion is een innovatief reporting platform voor feedback afkomstig van websites en apps. Het bedrijf biedt een SaaS (Software-as-a-Service) oplossing voor organisaties om websites en apps te verbeteren aan de hand van feedback die zij ontvangen van klanten. Dankzij de software hebben

Read more

Capital Mills heeft een belang genomen in DrKinetic. DrKinetic biedt fysiotherapeuten, rehabilitatie centra en ziekenhuizen een medisch systeem waarbij de patiënt de mogelijkheid krijgt om zijn eigen fysieke gesteldheid door middel van training software te verbeteren. De training software wordt ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en wetenschappers en wordt in

Read more

Contact

Capital Mills is gevestigd in het historische pand “De Pastorie” aan de Haarstraat 25, 4201 JA te Gorinchem.
U kunt uw auto op 200 meter afstand van ons kantoor parkeren in de parkeergarage Kweeklust.
Wij gaan graag in gesprek met investeerders die meer willen weten over Capital Mills en met ondernemers op zoek naar kapitaal indien de financieringsvraag past binnen onze investeringsfocus. U kunt hiertoe onderstaand formulier invullen of een mail sturen naar info@capitalmills.nl.

captcha